blonde on blonde

oj vad det är varmt i solen.
jag känner massor för att gå på konsert. och resa till en trevligt stad.
image18

stuck inside the mobile with the memphis blues again

nu ska jag ut i solen, plugga matte och lyssna på bob dylan

those summernights

Insamlingen igår gick väl bra. bättre än förra året, åtminstone. Men folk kan vara lite snåla. och dumma. hur smart är det att skylla på att man inte har pengar, när man står i kön för att köpa glass? men vi fick in ett par slantar, och det är ju bra. och showen var ju bra. he.
på kvällen var det inflyttningsfest för manne och christel, som gått och blivit sambos. det var somrigt, det var frisbeespel, det var vindruvor, det var grillat, det var högar, det var klättra i träd, det var kullerbyttor och en massa annat kul. jag glömde bort att jag mådde dåligt, och var istället på ett underbart glatt humör. så förutom att jag fick blåmärke i form av huggtänder på min arm och att mina favoritbrillor gick uti, så var det en underbar kväll.

idag försöker jag förstå matten, men det vill sig inte riktigt. matte kan vara så fruktansvärt tråkigt att plugga.

men jag har förresten fått besked om att jag fått sommarjobb. så nu vet jag åtminstone att det blir någonting. hur mycket jobb det blir återstår att se.
förresten, så funderar jag på att börja övningsköra en massa i sommar. och gå på körskola och hela köret (roligt ellerhur?). det är väl bäst att passa på när man har så mycket tid. fast frågan är om jag orkar ta tag i det. usch.

nu ska jag äta lunch. hejdå.

give a little bit

image88

idag är det dags för operation dagsverke.
kom till stortorget i lund vid två tiden och kika på modevisning, dansshow, sång och lite annat kul- och skänk pengar till bolivia (eller något annat land på b, tror jag).
bilden är från förra årets operation dagsverke då pengarna gick till albanien. andreas lekte skyltdocka.

star mile

idag vann mona So you think you can dance scandinavia. fast jag hejade nog på martin egentligen.
idag hade jag bara en lektion. så borde det vara lite oftare.
idag tror jag att jag håller på att bli lite sjuk. mitt huvud och min hals värker. jag har inte tid med att bli sjuk.
idag blev jag sur på bränsleceller.
idag åt jag glass för att dämpa värken i min hals.
idag har jag ingenting vettigt att skriva överhuvudtaget.

Me, I kept my mouth shut
To you I had no words to say

teach me to be more adaptive

jag tycker om dagar som dessa.
på kemin klarade jag faktiskt flera uppgifter.
och på engelskan fick jag min önskan, som jags skrev om igå, uppfylld. vi ska spela upp pjäser för varandra. det lär väl inte bli superseriöst, men det blir nog rätt kul. pygmalion heter vår pjäs. och jag kommer bli mäkta förvånad om jag klarar memorera mina repliker, hålla mig för skratt och hålla mig till min dialekt.
och förresten blev jag glad över mitt resultat på nationella.
biologilektionen gjorde min dag. föredömligt. tack snälla. det är trevligt att ha en lärare som verkar tro på en. jag förstår inte riktigt varför han gör det, men jag vill inte klaga. TACK.
och jag cyklade hem med Koop och Come to me i öronen och log. (fiiint)
och kemipluggandet har fungerat utan några större ilskeutbrott, även under eftermiddagen. perfa.
jag fick ett sms nyss. jag gissar på att det är från christel. ska bege mig till hennes lägenhet och plugga svenska, är det tänkt. det kan behövas.
igårkväll fick jag ett sms. från ett okänt nummer. personen frågade om det var okej att vi träffades halv nio på morgonen istället. jag funderade länge på om jag hade råkat göra bort mig, och planerat in något som jag sedan glömt - men kunde inte komma på något. jag svarade att jag inte visste vem personen var. som svar fick jag "det är bara vanliga tove". Men jag känner inhen Vanliga Tove, ju. konstigt.

nej, nu ska jag göra något vettigt.
hejdå.

it really gets bad round midnight

jag tror att det är något fel på mig.

igår började kemin kännas bättre. idag började kemin kännas sämre.
jag vill explodera.
jag luktar som annas kaka.
jag kan inte bestämma mig för om jag älskar regnet, eller mest bara tycker att det är jobbigt. att gå i regnet kan vara fint. och att gå över kyrkogården, som är extra fin nu på våren, kan också vara fint. idag gick jag över kyrkogården i regnet.
jag vet inte om det är på grund av den inställda balettlektionen som jag är på lite sämre humör än vad jag egentligen vill vara.
min säng ville inte bäddas normalt. täcken klumpar ihop sig i lakanet, och det syns genom överkastet. det irriterar mig. lite sådär så att jag får ont i magen av att tänka på det. på samma vis som man kan få ont i magen av att veta att en låda eller en garderob är stökig. jag tror jag har en konstig relation till städning.
idag klinkade jag på vårt ostämda piano. jag saknar att ta pianolektioner. och jag funderar på att leta upp en lärare, så att jag kan börja igen. men vart hittar man sådana? på konsum? eller malmborgs, kanske. malmborgs är min favoritaffär. tänk vad kul att kunna spela piano på riktigt. som johan. eller mozart. eller kieth jarett. jag är kär i köln concert. lyssna på den.
dessutom har jag en liten hemlig dröm. jag hade velat gå på teater. alltså, inte titta på teater, utan spela teater. jag gjorde det en gång. det gick inte alls bra. det gick fruktansvärt illa, om jag ska vara ärlig. men visst borde man kunna lära sig? jag lär aldrig bli någon...hm...jaa, någon duktig skådis liksom. men man kan väl göra det för att det är roligt? för att åtminstone försöka bli lite bättre. jag kan ju åtminstone låtsasgråta.
idag har jag fått lön. 80 kronor. semesterersättning stod det. jag har inte jobbat sen i julas. jag förstår inte varför jag fick lön. men jag tackar och tar emot.
jag fick en plötslig lust att titta på lejonkungen.
"det är aldrig kört!". så heter en bok jag lånade av C. jag kan borde ta och läsa lite i den.
jag vill utöka min solglasögonsamling. med billigt skräp.
idag somnade jag på fysiklektionen. 

äsch. jag skriver inget vettigt iallafall.
förresten, så är mina vänner änglar!

hejdå.

km änglar, kom älvor

jag blir besviken på mig själv ibland. och ibland är alldeles för ofta.

i helgen har jag sovit längre än vad jag gjort på mycket länge.
jag har sett jeerk. och jag blev imponerad, igen. fy vad duktiga de är! på stepp, och beatbox, och piano, och showande, och ja, allt. jag mår lite dåligt när jag möter människor som är så duktiga på allt. fast jag brukar mest bara ignorera det, och njuta av det fina istället. så tack för i fredags.
jag har städat mitt rum. bytat sängkläder, putsat speglar och låtit mitt gigantiska fönster stå vidöppet. det finns inget mysigare än ett helt nystädat rum. jag är rädd för att vara därinne nu, rädd för att förstöra allt det fina.
jag har cyklat dressin med mamma och pappa, och deras vänner. och jag cyklade både fram och tillbaka. och solen sken och allt var fint. har jag sagt att jag älskar våren och sommaren?
på kvällen fick jag besök av christel och kajsa. vi tittade på ett tävlingsprogram, och på melodifestivalen. vi mest bara skrattade åt alla knäppa bidrag. den 75-årige rapparen 75 cents ägde stället.
idag vaknade jag med värk i knäna och dåligt humör, och jag kände mig lat, ful och skabbig. och jag latade mig alldeles för mycket. jag fick (och har fortfarande) ångest över provet i svenska på onsdag. jag vet inte vad jag ska kunna, jag vill inte plugga, jag vet inte hur jag ska plugga, och motivationen är borttappad. mamma gav mig ett pepp-talk. jag duschade, åt lunch, ignorerade svenskan, och gick till attack mot kapitel fem i kemiboken. stackars pappa, som fått plågats med mina dumma frågor hela eftermiddagen. men jag vill gärna tro att jag blev en aning klokare på det. jag vill gärna tro att jag ska förstå någonting när det väl är dags för prov. man kan ju alltid hoppas.

och veckan som kommer blir inte alls som jag planerat. ty i min almanacka står det med stora bokstäver "balettkurs 17:30 - 19:00, måndag - fredag". och som jag hade längtat. som jag vill öva på mina pirouetter, få en anledning att totalt strunta i svenskaprovet, få röra på mig till fin musik, få min hjärna att tänka på andra saker. men när jag öppnade inkorgen i mailen stod det: "Tyvärr måste vi ställa in balett kurserna i veckan som kommer pga för få anmälningar." Skit också. skitskitskit. skitskitskitskitskit. jag blev sur.

jaja.
vad ska man göra åt det.

hejdå.


smile like you mean it

åh vad idag har varit en fin dag.
jag insåg det redan på första lektionen idag. trots att det var gehörs- och musiklära som gällde så satt jag och log. joel var rolig (jaha det där gick ju skitbra), eller så var det bara jag som var ovanligt glad/flumtrött. Jag satt och lyssnade på hans prat, fullt koncentrerad, och jag nickade att jag förstod, och sedan plötsligt insåg jag att jag inte ens hört ett ord av vad han sa. antingen lider jag av koncentrationssvårigheter, eller så är jag bara dum. jag tror nog mer på det senare.
och biologin gick så himla mycket bättre än vad jag kunnat önska. tacktack. sånt tycker jag om. nu väntar bara reslutatet på mina fula labbsvar. det är nog en annan historia.
och finast av allt var att idag hade jag den allra sista idrottslektionen någonsin. YAY! det är så skönt. aldrig mer bip-test, aldrig mer seriös fotboll, aldrig mer prestationsångest på springandet, aldrig mer hårda basketbollar eller en skrattande björn när jag landar i en grushög. jag känner för att jubla av glädje. (dessutom fick jag ge steph en örfil idag, det är ju alltid kul).
och ikväll väntar JEERK på att uppträda för mig och mojjan. den blir säkerligen fint.

image87
tänk så kul man kan ha på en buss tillsammans med stephanie.

my little dove

gropen och bulan har återigen dykt upp på min handled, och det gör ont. jag förstår inte vad jag gör för fel. borde kanske ta ett snack med fröken skolsköterska? (finns det någon egentligen?)
biologiprovet gick bara skit, och jag är rädd att mitt betyg är bortom räddning.
hela nationella provet i engelska är klart. och fyra lektioner till med engelska B, sen är det no nay never no more engelska lektioner. YAY!
och jag har bara fyra prov kvar denna terminen. fantastiskt.
johan skickade sweeney todd noter till mig. och han verkar tro att jag kan lära mig dem. jag är ytterst tveksam.

på fredag ska jag och mamma se jeerk. och det ska bli hejdundrande roligt.
idag på dansen snurrade jag runt med stephanie. det är alltid lika kul.
och visst ja, jag har ju tatuerat mig.
och har jag förresten nämnt att min vän david trodde att jag var fransyska? lite fint tycker jag.

hejdå.


like a rolling stone

jag har tappat orken. orken till att blogga, orken till att plugga biologi och orken till att röra mig.
igårkväll var stressigt och högljutt, tänk som 50-åringar kan bete sig. men vi skötte oss fint. och det finaste av allt var att sitta på bryggan med er. och att dansa skiten ur femtioåringara, såklart.
tre timmars sömn är för lite.
imorse kom vi på att om man ställer sig tätt, tätt i en ring och pressar ihopa huvudena på varandra så blir man mycket varmare. det är smart. man kan också springa tvärs över vägen ett antal gånger.
biologin snurrar i mitt huvud. jag förstår ingenting. jag trodde jag förstod, men jag tycks ha glömt min hjärna i havsbris.
jag känner mig likgiltig. jag hatar det.

förresten, så var det en gång en rolig kille på fotbollsplanen.
och en rolig flicka på dansen.
och en rolig telefonförsäljare "Hej jag heter Lars. Jag ringer för att sälja min klients varor. Ha en bra dag."

men jag tror att jag försvinner snart.

hejdå.

ps. tyskland var fint. jag saknar det. ds.

I want you bleeders

balettlektioner är allt bra. jag tycker om det så hemskt mycket, och jag är så hemskt dålig. idag var det näst sista lektionen för terminen, och det är sorgligt. dock hoppas jag på att kunna gå på sommarkursen om ett par veckor.

och voices på malmö opera igår var finfint. fy vad jag önskar att jag kunde dansa sådär fint. så lätt och så flytande och vackert. jag fick panik mitt i alltihopa då jag upptäckte att jag om fyra år är 22 år gammal. det är ju asgammalt. herregud.
tanten och fabrorn bakom var jobbiga, men annars var sällskapet fint!

imorgon är det fysikprov, och jag orkar inte försöka förstå det bättre än vad jag gör hittills. förmodligen dumt av mig, jag lär ångra det imorgon.

idag var jag inne i affären, och jag gjorde ett deal med mig själv. det skulle jag förmodligen inte ha gjort. men det är v'l försent att ändra på det nu iallafall, så det är väl bara att njuta.

på torsdag drar jag till tyskland. bara så ni vet.

hejdå.

pettson och findus

jag älskar våren, solen, grönt gräs, stadsparken, pannkakor, glass, sylt, miriam och kajsa. så denna dagen har varit alldeles, alldeles perfekt.



steg 1: baka pannkakor. åk till malmborgs och köp billig vaniljglass och hallonsylt. som bonus kan man även köpa chokladmjölk (om det skulle vara så att den är lite för varm, så göm den i frysen i affären medans du springer omkring och låtsas leta efter andra saker).
steg 2: låter mäster miriam och mäster kajsa kladda sylt och glass över pannkakorna, tills då får ett massivt berg med glass som svämmar ut över filten. ("ta den och den överst, så äter jag den här").
steg 3: beundra ert konstverk och njut av känslan att skära rakt igenom det.
steg 4. Låt våren göra som den vill med dig. Man kan exempelvis mosa och hugga med kniven i resterna av pannkakstårtan, eller vända världen upp och ner genom att ställa sig på nacken och gå i himmelen.

image86

lightbulb



fin animation från tim burton. tycker åtminstone jag. vincent heter den förresten.

snart ska jag ut i naturen men två fina, och jag har bakat pannkakor.

my almost lover

det känns lite som om någon har slagit mig och som att jag inte har sovit på flera veckor.
fast så är det inte egentligen.
jag är bara hemskt trött, helt utan anledning.
och det finns mycket jag vill göra, och även borde göra, men inte orkar.
men imorgon blir kanske en finfin dag, för jag kanske blir ledig från fysikstudier en stund så att jag kan gå ut i det gröna med några gangstrar.
och på söndag är jag bjuden (nej jag ljög lite där. men skitsamma) till malmö opera för att se voices för en ynklig femtiolapp. och på tal om pengar så var jag i pengakris i förra veckan men såg min räddning då jag skulle få studiebidrag på söndagen. vad jag dock upptäckte idag var att jag inte fått något studiebidrag. tur är det väl då att jag inte försökt spendera några pengar.
igår åt jag ben and jerrys och tittade på big fish, en fantastisk film måste jag säga.
ikväll känner jag för att ta ett bad, lyssna på emiliana torrini och damien rice, tända ljus och glömma bort allt som är jobbigt.

förresten fick jag ett brev hem idag. det händer sällan. men det var ett fint brev iallafall.
och min ipod har blivit normal igen.

är det någon som har bra filmtips? jag vill ha något att lägga till på ipoden till tysklandsresan. alla tips är välkomna.
hejdå.

silence

"Lars-Erik Larsson-gymnasiet (Äv. "LEL" eller "LOL") är en gymnasial friskola i Lund,"

Från wikipedia. tycker det är fint det där med LOL.

let's get wasted, let's get stoned

valborg var trevligt. trots att malmöbesöket uteblev.
men att grilla kladdkaka på en engånggrill på gräsplätten utanför lel med fint folk är fint. det är också fint att försöka springa med stela knän, se kajsa springa mellan alla träden på clemenstorget, kolla på majbålet i stadsparken, ligga i en hög på gräset och sjunga låtar och tänka på att ovanför molnen finns det fina stjärnor, ha springtävling med kajsa och krocka vid en lyktstolpe, köpa kaffe och allt annat. johan och jag hade en vadslagning. han hävdade bestämt att en kille skulle säga hej till mig under min väg till stadsparken. jag klarade mig rätt så länge, sen kom det ett fyllo och sa hej. störigt värre.

idag är jag uttråkad. och jag tror bestämt att jag har glömt bort någonting viktigt.

RSS 2.0