all my troubles seem so far away

tacktacktacktacktacktacktacktacktacktacktacktacktacktacktacktacktackTACK!
jag borde slänga mig på marken, kyssa det gröna gräset, låta solens strålar rena min skalle och bara tacka gud!
tack för ett fantastiskt telefonsamtal.
tack för våren.
tack för fysiklektion i solskenet.
tack för konsert med övertonssång ("obligatoriskt och ur kul!")
tack för fina vänner.
tack för ledigheten som väntar.
tack för modern fridans.
tack för min familj.
återigen, tack för att jag fick komma undan, för jag är inte stark nog.

kiitos, tack, thank you.

imorgon ska jag kika i second hand affärer, fira valborg och jag ska köpa mig en rosa bandet-rosett.

sir, you're standing on my sleeve

image81

jag fullkomligt älskar Finding Neverland. Sällan, eller egentligen aldrig, gråter jag till filmer, men när jag ser den här blir jag alldeles tårögd.

Imorgon har jag nationellt prov i engelska, jag är oförbered och omotiverad - knappast en bra kombination i jakten på ett fint betyg.

tjuvlyssnat

(Ett fyllo cyklar förbi ett jordgubbsstånd och stannar upp).
Fyllo: Får man tigga några bigarråer?
Jordgubbsförsäljare: Jadå!
Fyllot: Får man ta tre?
Jordgubbsförsäljare: Nej, det får man inte.
Fyllot: Nähä, då får det vara.
(Fyllot cyklar ilsket iväg. Någon minut senare cyklar han förbi igen).
Fyllo (skrikandes): Imorgon tänker jag köpa frukt, men jag tänker
inte köpa den här!!


happy birthday to ya

igårkväll såg jag den sämsta filmen jag har sett på väldigt länge. Cry baby hette den, och den var så extremt märklig. jag skrattade så jag grät. Så vill ni få er ett gott skratt  så är det bara att se den.




idag fyller far min 52. jag har bakat scones och gett honom en liten present. ikväll blir det gäster. och innan dess borde jag förbreda mig inför engelska nationella och biologidebatten, om jag orkar.
image80

flip out like a Ninja

"och du håller käften!" sa stephanie till mig idag när vi gömde oss bakom en buske.
"stude!" sa miriam en gång.
stephanie sa "men du" och vände sig mot mig, gjorde en cirkel med fingrarna och tittade med ena ögat på mig genom cirkelen.
det är mest bara för att jag ska komma ihåg det själv.


idag köpte jag present till min pappa, och efteråt luktade min väska konstigt.

hejdå.

photographs and brightly colored papers

jag brukar för det mesta ogilla onsdagar - de är så långa och tråkiga.
men just den här onsdagen har varit väldans bra.
först och främst för att jag åter fick träffa mina kära vänner, vilket kändes som att det var en evighet sen sist. klarinettensemblelektionen var, utan tvekan, den tråkigaste hittills. vi spelade en låt. resten av lektionen stämde vi. dra mig baklänges, eller åtminstone ut från den salen. fy sören vad tråkigt det är. oj vad jag vill sluta nästa termin.
matteprovet gick åt skogen, men jag känner inte riktigt att jag bryr mig. det är ju faktiskt matte d, det är inte meningen att man ska fatta det. och mitt och kajsas godislöfte tog slut idag. egentligen gav vi väl båda upp för ganska så jättelängesen, men vad spelar det för roll? jag, miriam och kajsa firade att våren var här med att köpa marrängschwisch och sätta oss i solen och äta. åh vad jag älskar våren! biologiprovet gick bra, under engelska lektionen satt jag tyst, och på svenkan gav vi oss ut i det våriga Lund och tittade på runstenar (och vi fuskade). miriam skrev bajskorvslinnea i runskrift, och stephanies kryptiska meddelanden är alldeles för uppenbara.

när jag kom hem satte jag mig på balkongen med dylan-brillorna på näsan, läste lite "high fidelity", åt melon och njöt av solen. det kändes lite som en minisemester. det enda som saknades var en pool. åh vad jag tycker om våren!

image78
sommaren 2006 i Plan-de-la-Tour, den mysigaste av alla mysiga franska små byar!

trippeldubbelbubbelgum

tandläkaren sa att jag inte hade några hål i tänderna. det var snällt sagt tyckte jag. efter mitt tandläkarbesök hälsade jag på mamma på hennes jobb, hon gav mig några slantar till en glass, men sen fick jag gå för hon skulle hålla i en jobbintervju.
på bussstationen kan jag ha mött den snällaste busschauffören någonsin, men det kan också bara ha varit en slump. förresen så saknar jag den där gamle mannen som brukade köra bussen mellan sjöbo och tomelilla vissa morgnar. har var så extremt söt och gullig, jag blev alltid så glad när jag upptäckte att det var han som körde bussen. "hejhej". och från bussen idag så såg jag tre killar som bar runt på en blå soffa. det såg jobbigt och tungt ut, och jag kunde inte låta bli att skratta. vilken elak människa jag är.
jag var i malmö idag och dansade. jag tycker om tunnelhoppet och armen som kommer därefter. pirouetten vill sig dock inte. inte någonting annat heller, i och för sig. men det är så roligt!
jag borde ha pluggat matte idag, för imorgon bitti blir det prov. jag vet om att jag inte kan det, men samtidigt orkar jag inte försöka lära mig det. kan man det inte dagen innan provet, så kan man det inte på provet heller, känns det som. så jag får väl hoppas på att meit gör ett snällt prov. förresten så blir jag lika förvånad varenda gång jag upptäcker att jag läser matematik D. vafan, det är ju svåra grejer. det är den sista matematikkursen som jag tänker läsa. det är den som jag har hört min käre bror gnälla över. och nu sitter jag här och försöker plugga in det själv. det är ju sjukt. och visst är det lite härligt, att nästa termin är den sista terminen som jag läser matte överhuvudtaget? matte E, nej tack. och när man väl är i gång så kan man ju faktiskt nämna det faktum att efter den här terminen så har jag bara en termin kemi kvar. oh yeah.

nu ska jag se en film. vilken vet jag inte, jag har så många att välja mellan...och jag älskar det! :D


nålar

image76
jag hittade nyss lite gamla bilder som jag och annika tog till vårt fysikprojekt i nian (eller åttan?).
de har dock ingenting med fysik att göra. men där var en del roliga bilder, och Masken är ju bara bäst.

nu ska jag bara vänta en vecka. och hålla en tumme för tur.
och snart bär det iväg till tandläkaren. just nu sitter min klass och sjunger. tror jag åtminstone.


Willy Wonka - the amazing chocolatier.

- You're all quite short, aren't you?
- Well, yeah. We're children.
- Well, that's no excuse. I was never as short as you.
- You were once.
- Was not. Know why? Because I distinctly remember putting a hat on top of my head. Look at you short little arms. You would never reach.



Jag älskar Kalle och Chokladfabriken. Den är så underbar! Willy Wonka och oompa-loomperna klår det mesta.



Annars har dagen mest bara varit ledig och slapp. Lite matematikstudier (visst låter det proffsigare än matteplugg?) och lite balett (hjälp mig med piruetter någon?). Under bussresan såg jag en massa studenter ute i solskenet - på gräsmattor, balkonger och volleybollplan. Det såg mysigt ut att vara student just då. Jag fullkomligt älskar våren, och hur den får allting att verka så mycket bättre. Tänk er en vårdag på stortorget, jordgubbar, en picknick i stenänga, berlin, köpenhamn, middag på balkongen, glass från glasskulturen och fjärilar i magen. jag tänker inte tacka nej! och ikväll saknar jag plan-de-la-tour, för där är så vackert.
och nu är det inte alls långt kvar till tysklandsresan med klassen.


kanske borde jag oroa mig mer inför morgondagen.
det är konstigt av mig att inte göra det, det är olikt mig.
men "don't worry, be happy" heter det väl?
inte finns det väl något jag kan göra nu iallafall?
jag får hoppas på det bästa.

let the sunshine in

imorgon är jag ledig, och bara för det känns allting mycket bättre.
igår var det vårkonsert, och förutom en misslyckad slutpose och att jag och hanna hittade på vår egna tredje alt stämma så var det bra. det kändes dock som att vi själva var mer peppade en publiken, vilket är rätt tråkigt egentligen.
idag sov jag länge, åt en mysig frukost och tog det lugnt. sen satt jag på balkongen och pluggade matte. solen sken och allt var vårigt och härligt. jag älskar våren, så galet mycket! det kändes lite som att vara på semester.

lite som på teneriffa.

jag är pank. totalt pank. och trots det så måste jag ladda mitt rabattkort, ladda min mobil, köpa en ny almanacka (om det nu finns någon att köpa) och far min fyller år på lördag. hur sören ska jag göra? jag måste förbättra min eknomi. puh.
och nyligen bakade jag världens kladdigaste kladdkaka.


ett litet snyft och ett mega YAY!

hej.

idag har jag haft ont i huvudet och mått illa. fast bara lite sådär halvt. sådär så att det har känt dumt att gå hem från skolan, men samtidigt jobbigt att vara i skolan. men jag valde att stanna i skolan. på idrotten sprang vi bip-test, något av det mest förnedrande och avskyvärda som jag har utsatt mig för. typ. jag hatar det iallafall. men det här var också den absolut sista gången jag gör det. helt jävla underbart. och cristel gav mig det fina tipset att se det som träning istället för ett sorts "förhör". det blev åtminstone lite trevligare då. och jag bryr mig inte ett piss om att jag är sämst, hur kul är det egentligen att vara bra på att springa fram och tillbaka mellan två linjer? fast det är klart, jag beundrar alla dem som orkar så jäkla mycket. hujedamej.

förresten så är min almanacka fortfarande försvunnen. jag lär nog inte hitta den igen. det känns mest bara konstigt, med tanke på att jag glömde den i en idrottssal så borde ju personen som hittat den lämnat in den i receptionen, men det har ingen gjort. är det någon som går omkring och använder min almanacka nu liksom? "jasså, jag ska till tandläkaren på tisdag". alla födelsedagar är ju borta nu, och alla roliga citat som jag skrivit upp, alla fina bilder som folk har ritat, alla fina bilder som jag har klistrat in för att muntra upp mig under dagarna(som den på S där hon sparkar sig själv med en stövel), nedräkningen till skolavslutningen. alltihop är borta. och jag har inte råd att köpa någon ny. bläe.

 och ikväll stannar jag hemma. för att jag inte mår bra, och för att min plånbok är alldeles för tom. men det känns rätt skönt att stanna hemma, för idag fick jag fem finfina filmer som johan bränt till mig. Corpse bride, Ed wood, Kalle och chokladfabriken, sweeney todd och edward scissorhands. som sagt så är johan alldeles för snäll, speciellt med sina små smileys som muntrar upp en massa - TACK!

imorgon är det konsert. och vi ska sjunga och dansa. dansa trångt som sören. men det kan nog bli kul. det hoppas jag åtminstone. kom och titta. på stadshallen 1600 och 1900.

nu ska jag gå och försöka dricka bort min huvudvärk. hejdå.

do you really wanna know?

idag bestämde jag mig för att inte försova mig. jag ställde alarm fyra gånger. och jag drömde att jag stängde av alla klockorna, vaknade och trodde att jag hade försovit mig. men, hör och häpna, jag försov mig inte alls idag. istället kom jag i tid till en jobbigt biologiprov som jag mest bara vill förtränga ( och till stor del redan har förträngt). Och efter en körlektion, lunch på glorias, presentjakt och inköp av tre nya dvd-filmer (jag har blivit filmnarkoman :O) så drog jag till af-borgen och såg på jan och hans spex. jag har aldrig varit på spex förut, men jag tyckte om det. det var mycket trevligt. speciellt prästen, för att han såg så knäpp ut. speciellt när han spelade på sin flöjt. "min äldste son är alldeles för kort, vi skulle ha gjort abort"
förövrigt avskyr jag när man ser folk strypas, alltså på film och så. då vill jag mest bara spy.

tidigare i veckan bestämde jag mig för att låta bli att blogga denna veckan. men av någon anledning så har jag bloggat varje dag (tror jag) iallafall, och vartenda inlägg har bara varit tråkigt. förlåt för det.


You and me, Mr T.

jag är jättepigg...men jag är jättejättejättetrött.


min almanacka är fortfarande försvunnen, biologin vill inte fastna och trots att jag har försovit mig varje dag den här veckan så är jag jättetrött. jag går omkring hela dagarna och sjunger på "my friends" och "a little priest" från sweeney todd,och emellanåt även lite "good song". idag hade vi glosförhör på engelskan och jag hade inte pluggat för jag orkade inte. biologiola tycker att jag är dum som inte förstår kromosomer. idag var det jättekul när miriam kallade stephanie och christel för stud. jag lyssnade inte alls på svenskalektionen, utan satt mest och saknade min almanacka och ritade fula bilder på den papperslapp som har fått ersätta min almanacka. jag vill kunna gå ner i spagat. enligt mamma har jag fått sommarjobb i sommar, men det oroar mig för jag är rädd för ansvar. stackars små gamla människor, de kommer ju inte få någon mat. imorgon har jag bara biologiprov och kör, och det är lite skönt. men  jag är jätterädd att jag ska försova mig igen. hujedamej. det är dessutom extremt tråkigt att jag missade johans pianokonsert idag, för han är duktig och jag vill applådera åt honom. och visst ja, imorgon ska jag på spex. med jan. banan. och miriam. åh. haha. det blir säkert kanon. tänka sig att jag höll på att glömma det - jag måste ha min almanacka!!!


jag kan inte sluta skratta åt apan vid 05:13 <3

hejdå.

and I want to thank you!

johan är alldeles för snäll. hoppas han förstår det.
alltid alltid alltid snäll.

vi pratar om att det är svårt att visa för folk att man verkligen bryr sig om dem och tycker om dem. jag vet inte hur ska göra, men jag hoppas innerligt att alla förstår att jag verkligen gör det.


biologin går mest åt skogen. men johan och kajsa försöker hjälpa mig. de är änglar. msn-plugg är alltid bra.
men jag är tankspridd, stressad och orkeslös.

ville helt enkelt bara säga att alla mina vänner är underbara.

as the present now will later be past

förlusten av min almanacka förstörde mitt humör totalt, och den fest som var inplanerad, den myskväll hos christel med tillhörande mysfrukost och nyttigt plugg, kändes inte alls lika roligt. festhumöret försvann, och jag kände på mig att jag inte skulle åkt på festen. men jag bestämde mig för att låta ödet bestämma - om jag hann med bussen så skulle jag åka dit, missade jag den så skulle jag stanna hemma. och trots att jag gick hemifrån senare än normalt och gick långsammare än normalt (och dessutom är det så att jag normalt sett alltid är sen till bussen) så hann jag med bussen. så jag åkte dit. men jag ångrade mig ganska snabbt. det kändes inte alls rätt. festen stod rätt stilla, och alla verkade rätt trötta. trots att det var en väldigt fint planerad fest av kim och elin. efter mycket om och men, beslutade vi oss för att ändra planerna helt. vi drog var och en hem till sitt, och imorgon blir det plugg i lunds stad - centrum för oss lel-folk.
och jag vill förlåta alla som fått stå ut med mitt dåliga humör idag. jag förstår inte hur ni står ut. jag tycker om er en så väldigt massa, och tycker det är underbart att jag har hittat vänner som är så förstående som ni! <3

men för att ta fram det positiva som hänt i helgen (eller åtminstone den del av helgen som har varit) så kan jag börja med att säga att vår idrottslektion blev vädigt lyckad. vilken duktig klass jag har! och jag tror nog att det var den enda gången som bear tyckt att jag varit hyfsat bra på någonting. yay! efter skolan i fredags dumpade jag sjöbo. jag lämnade tillbaka mina träningskläder, mina nycklar och mina cd-skivor till sfc. och jag lämnade tillbaka min uniform till orkestern. det känns så skönt att ha det gjort! efter det åkte jag till höör, en mysig håla med underbart folk! alla jag känner från höör är trevliga! helt crazy liksom. vi färgade håret på miriam, och hon blev ännu sötare än förut (om det nu är möjligt), vi bakade blåbärspaj (okej, inte vi, utan christel och steph. jag tittade bara på). miriam och kajsa klippte mitt hår, och de var åh så duktiga på det! :D äntligen slipper jag skämmas över mina extremt slitna hårtoppar. därefter blev det snack till sent, och jag sov på skarven mellan två luftmadrasser och vaknade med träningsvärk och nackont. dessutom är kajsa sexig som få när hon får sina höfter att knaka.
Ni anar inte hur bäst ni är!
ganstrar <3

imorgon blir det biolgiprovsplugg.
och nu ska jag nog se en film - banne mig.

töntigt, men sant

min almanacka är försvunnen och jag är gråtfärdig.
jävla piss.

flying high

image73
fin bild på fin, svävande bob dylan (eller dylan kopia, snarare)

imorse var allting skabbigt och jobbigt. men det jobbigheten minskade kraftigt under dagen. speciellt när jag och kajsa tränade inför morgondagen. och när steph och christel joinade oss för att spela in en film. "systrarna schlegel och fallet med godistjuven". jag var godistjuv. och en jävligt märklig sådan.
jag borde ha räknat mer matte idag, jag borde ha räknat fysik, och kanske lite kemi. jag borde ha börjat plugga biologi, och gehör. men istället blev det i princip ingenting. mer än lite hemlighetsmakeri inför morgondagen. jag tycker det ska bli spännande och se hur det blir. och pinsamt. så galet pinsamt. men vad gör väl det om hundra år?

imorgon ska jag dessutom göra slut med sjöbo.
och jag vill åka till berlin!

hejdå.

och det här är mest bara skitsnack (skrevs igår, men upptäckte idag att det inte hade kommit upp)

som sagt, så gick det åt helvete. svenskprovet alltså. jag chansade på i princip alla frågorna, och jag hann inte skriva klart min analys. och efteråt var jag alldeles yr och stod bara och snurrade.

förutom det så har jag
kommit på ett nytt sätt att gå, två och två
dansat åttiotal till fame
försökt göra konstiga biologiuppgifter
blivit sågad av max med en tandpetare
och spelat konsert på stadshallen. kattes storband var med, och de spöade skiten ur oss. men en vänlig själ sa att det lät bra, och jag blev så pass förvånad att jag bara log.
och i stadshallen fanns det fina saker.

dessutom önskar jag att jag var bra på någonting. det spelar inte så värst stor roll vad, men bara något. så att jag har något att komma med liksom. men nej.

dessutom såg jag en lustig kille på bussen imorse.

det går åt helvete med allt

jag är hopplöst trött.
jag har pluggat alldeles, alldeles för lite på svenskprovet. jag tror faktiskt inte att jag kan någonting överhuvudtaget. så jag försöker förbreda mig mentalt på ett ig. jag kan inte låta bli att tänka att om man får de sista faktadelarna till provet klockan 18 kvällen innan själva provet så får det fanimej vara. förväntar han sig på allvar att man ska vara ledig hela dagarna? bläe.
kemiprovet gick iallafall bättre än väntat, så jag får väl trösta mig med det.
och med näsan på bussen.
och med att danslektionerna är himlans trevliga.
och med tanken på att imorgon så är det den sista gången. den absolut sista gången. thank god.

men nu ger jag banne mig upp. jag har alltid avskytt att plugga dagen innan ett prov.

som en rökpust som skvallrar om de inre krafter som är i rörelse i det inre av en vulkan

nu har jag skrivit klart min prosaanalys. tror jag. fast jag tror att om jag läser den imorgon så kommer jag bara vilja ändra på alltihopa igen. åh, jag vet inte ens varför jag försöker leka djup och kunnig, jag är det ju inte. jag gissar hej vilt, och hoppas på det bästa. och jon har inte ens svarat på mitt mail. så dissar han mig så tänker jag dissa hans jädra prosaanalys. hum.

idag har jag druckit capuccino. ni vet sånt där snabbkaffe som man blandar med varmt vatten. det var inte så värst gott tyckte jag. jag gillar inte skum.

jag önskar att mina föräldrar hade satt mig i en balettklass när jag var liten. tänk, då hade man kunnat vara duktig nu ju. men balett är iallafall massor med kul. musiken ekar fortfarande i mitt huvud.

nu tjattrar jag mest bara i onödan. så godnatt.

han var ett kryp, litet kryp, och knappt det

tänk att man kan ha så kul när man pluggar litteraturhistoria, det trodde jag verkligen inte.
vi satt i ungefär fyra timmar och var hyfsat seriösa hela den tiden. vi drack mängder med thé och åt bullar som inte tycktes mätta. Det var klassicism, stagnelius, rousseau, hugo, förromantik och poe, och allt vad det heter. till slut  tröttnade vi och blev allt mer flummiga. jag tog fram en halloweenmask och skrämde slag på de andra, vi dansade afrikansk dans, spelade in vår egen "dagens visor" (där bland annat stagnelius medverkade), skrattade åt fula bilder, lekte småstjärnorna, spelade kotte och enkortsplump, sjöng med i disneylåtar, vi lekte supermario och upptäckte stephs benmuskler, kajsa och steph lekte flygplan och kajsa störtade i slowmotion in i väggen med en enorm krasch, vi upptäckte min webkamera och visade våra cirkuskonster för stackars johan, och hotade honom med masken. miriam var hos oss i tankarna. och jag fick thé på posten.
jag skämtar inte alls då jag säger att jag känner en begynnande träningsvärk i magen.

jag vet inte riktigt om jag har lärt mig särskilt mycket idag, men vad jag vet är att jag har fina och galna vänner. <3

image72

masquerade

igår kväll var jag hemma hos mina nästkusiner. Jag såg "Phantom of the Opera" på deras hemmabioanläggning och drack thé, och bara njöt. Tänk att få vara med i den filmen. Åtminstone i scenen i klippet nedan. Så cool dans och musik. jag är fast.



och jag orkar verkligen inte ta tag i min analys. jag vet inte vart jag ska börja.
men om ett par timmar blir det plugg och thé med några små jäntor :)

veckan av sju svordomar i fria luften

Det var verkligen kapten Febus Châteaupers. Han stod lutad med ryggen mot hörnet av sin fästmös hus och svor som en hedning.
- På min ära, Kapten Fabus, sade Jehan och tog honom i handen, ni kan verkligen konsten att svära så att det låter någonting.
- Blixt och dunder! sade kaptenen.


Hujedamen ja, vilken svordom. Tro mig jag vill svära värre än så när jag sitter här som ett frågetecken och försöker förstå mig på romantiken och nyklassicismen, analysera en bok och skapa fina meningar.
Allt känns mest lönlöst.

it's a beautiful day

idag skrev jag kemiprov, och trots att det gick dåligt så känns det otroligt skönt att det är över. för stökiometri (även om ordet är kul) är tråkigt, förvirrande och mest bara jobbigt.
nu måste jag plugga svenska. sen gehör och biologi. sen matte. sen vet jag inte.

efter kören slog jag huvudet i en betongvägg och fick en automatisk dörr öppnad rakt på mig. alltihop inom loppet av ett par sekunder. Och det var hysteriskt kul. jag skrattade tills tårarna rann.
jag gick till optikern och beställde linser, som förhoppningsvis blir bra.
sen satt jag på ett café i min ensamhet, med M - tidningen för dig 50+. och jag måste erkänna att det var extremt mysigt.
sen mötte jag kaycha och mim, och vi drog till malmö. vi upptäckte att bluebox lagt ner, och blev därmed lite sura. istället begav vi oss till systrarna grene och dräglade lite på fina saker, goda godisar och ljuvliga thésorter.
sen gick vi till en billig, men oh så god, thai restaurang och åt tills vi blev bollar. vi lärde känna en trevlig dam (?. det låter lite för formellt med dam egentligen. kvinna kanske?) som irriterade sig på sina söner. men hon inspirerade oss till att börja prata med främlingar, för då lär man sig ju så mycket mer. mer folk borde vara som henne! dessutom var där en kille med snyggt hår. humhum.
vi drog till pressbyrån och köpte en ben and jerrys glass att dela. vi har bestämt att vi ska smaka alla sorterna och se vilken som är godast. idag blev det chunky monkey (tror jag åtminstone att den hette). vi satte oss och åt den vid bron, eftersom där stod två killar som spelade och sjöng. den ena spelade saxofon. den andre spelade gitarr, munspel och sjöng - och bäst av allt var att han sjöng Bob Dylan. Och han hade fluffigt hår och lagom mycket skägg. och han hade ett sånt där coolt ställ till munspelet. jag tror faktiskt att jag blev lite kär. vi skänkte dem en slant och sprang glada  vidare.
då var det dags för dagens höjdpunkt - Johan Glans World Tour of Skåne. Jag förväntade mig faktiskt inte så mycket av det, trots att jag vet att Johan Glans är alldeles underbar. Men jag har aldrig varit på stand up, och förväntade mig inte riktigt att gilla det. Men ack så fel jag hade. Jag skratta hela tiden. Jag fick kramp i käkarna, värk i magen och tårar i ögonen (jag gråter när jag är superglad, har jag upptäckt). Jag älskade det. Jag älskar Johan Glans.

nu sitter jag här hemma med en kopp chai thé. och jag önskar att alla dagar kunde vara som denna.

my heart belongs to you

min blogg har inte velat funka.
så här kommer en uppdatering för de senaste dagarna.

i lördags var det fest hos Hanna. Jag var pepp, och glad över att få återse trevligt folk. Johannes var min bordskamrat, tilsammans med en för mig främmande, men trevlig, person. Jag skvätte kyckling i mitt dricksglas och på den främmande grannens tallrik, lite sådär lagom jättepinsamt. Jag och Johannes dansade bok och fick massvis med kritik från Let's Dance-juryn. Resten av kvällen innebar dans till 90-tals pop, 70-tals disco, bohemian rapsody, och annan musik som man inte riktigt kan låta bli att älska. Jag sjöng hjärtat ur mig till right here, right now tillsammans med kajsa och christel. steph lekte läskig i mörkret utanför, och jag tyckte om det mesta.

söndag var kemiplugg, och jag tror att min hjärna ser ut som ett russin. stökiometri, är en kul ord som låter bra, men jag kan säga er att så jäkla kul är det faktiskt inte. och till min stora förvåning heter det jämvikt, och inte jämnvikt. var finns logiken i det?

Måndag var skola, och jag var trötttrötttrötttrötttrött. jag har en nedräkning i min almanacka på antalet dagar kvar till skolavslutningen. det är egentligen inte så värst mycket. men ack, så lite tid och så mycket som måste göras. jag tror jag vill lägga mig i ide ett tag, och bara lyssna på musik, öva pirouetter och se på dåliga tv-serier.
men visst finns det en del små ljusglimtar att se fram emot. det är väl så man får tänka. och när man får så söta sms som från kajsa, så känns allting genast mycket bättre.

idag skämde jag ut mig inför biologi-ola. jag avskyr att prata med lärare i enrum. han ställde en fråga, jag gav ett förvirrat svar, virrade bort mig totalt, han tittade konstigt på mig, och skrev någonting i sitt block. huh?

men för att kanske inte tråka ut er helt så ska jag försöka säga någonting klokt nu. och tro mig, detta är väldigt klokt! Jag måste tipsa er om Damien Rice, alldeles, alldeles underbara Damien Rice! En irländsk sångare som spelar gitarr och sjunger. För det mesta (åtminstone på de album som jag har hört) sjunger Lisa Hannigan med honom. Jag gråter sällan till filmer, böcker eller låtar, men när jag hör Damien Rices låtar har jag inte långt till tårar. Texterna, musiken, stämmorna och hela stämningen är bara för bra. Lyssna framförallt på "9 crimes" och "Canonball" (egentligen borde ni lyssna på albumen "9" och "O", för de är bara så bra.)

image71





















tack för mig.

RSS 2.0