aurora

i torsdags åkte jag till en av de mysigaste städerna på andra sidan sundet - Helsingör.
det blev färjeresa, shopping, bagels, solsken och vårkänslor, och allmänt mys. Jag höll mitt löfte, och köpte två nya tröjor. det blev dessutom en sjal och två händer, för det är alltid bra att ha. och en liten present, till Hanna som har 18-års tjohej ikväll.
När vi tog färjan hem igen, gick vi ut och kastade en slant till havsguden för att få lite extra tur. Och just som vi gjorde det spred sig en otrolig lycka i hela mitt kropp. Jag var så glad över att få stå där med tre fina vänner, med solen i ögonen och vinden i håret. Åh, tack för att ni finns!

image70
 <3

ikväll blire Part-A och imorgon ska kemin döda mig lite

nothing left for me to do but dance

det gör ont, ont, ont i min tumme just nu.
jag skulle göra en äppelpaj idag. "pajdeg är gott" tänkte jag, och kom på den briljanta idén att göra dubbel sats av pajdegen, så att man får extra mycket av det goda. efter fem minuter i ugnen svällde min paj över, och det började ryka som sören och lukta äckelpäckel. när jag sen skulle ta ut pajen lyckades jag bränna min tumme.
jäkla osis egentligen. nu måste jag ju städa ugnen också.
men jag är glad iallafall.
för pajen ser faktiskt god ut.
jför att ag fick betalt för mitt arbete idag.
för att imorgon är det helsingör (eftersom helsingör är ballare än köpenhamn) med mina pantertanter som gäller.
för att imorse lyckades jag - som har sämst balans på jordklotet och som aldrig klarat göra en enda pirouette i hela mitt liv - , jag lyckades göra TVÅ stycken pirouetter (som vi lärde oss igår). Två pirouetter på rad, på vänster ben. och jag till och med landade snyggt (-det beror i och för sig på vem man jämför med, men nu jämför jag med mitt riktiga jag). jag blev helt paff. efter  det gick det visserligen skit, men jag får stå och öva i köket tills grannarna tror jag att jag är störd på riktigt, och jag verkligen klarar en riktigt snygg pirouette.

nu ska jag gå och städa ugnen.

stiff jazz

min sista påsklovsvecka har börjat, liksom min ångest. fast bara lite smått.
igår var jag med familjen på big bowl. väldans trevligt, trots att jag är väldigt dålig.pappa skrattade åt mig för att jag vinglade mig fram när jag skulle slå.
resten av dagen läste jag, för jag måste verkligen läsa ut min bok boms med detsamma. har faktiskt läst mer än halva nu. och till min stora förvåning är boken faktiskt riktigt bra emellanåt. dock fruktar jag analysen.

idag har jag gjort en (misslyckad?) linssoppa, två bröd, jag har strukit kläder, diskat som en dåre, städat köksskåpet, tvättat köksluckorna och försökt få ordning i klädkammaren. saken är den att mina kära förädrar ger mig en liten slant för att jag gör det, och just nu är jag i desperat behov av pengar.

i övermorgon är det Köpenhamn som gäller! oj vad det ska bli fränt!

image69
bild: min bror och två småkusiner på farmors 80-årskalas förra sommaren.

no nay never no more

image68
heftig bild som min pappa tog. leskig fågel.

come here - I'll show you

hej.
glad påsk på er alla.
imorse åt jag påskfrukost. fast egentligen hade den ingenting med påsken att göra.
jag ställde min väckarklocka på kvart över sju, och av någon mystisk anledning gick jag upp direkt när det ringde också. jag gick upp, plockade undan på rummet, gick ut i köket och diskade, bakade scones, kokade kaffe och thé, dukade bordet och tände ljuset. vid halv nio var allt klart, och familjen kom upp och åt frukost med mig. Jag tycker verkligen om min familj. Mamma och pappa fick en liten ask med choklad från chokladbutiken. jag tror dock att de blev mer impade av själva asken än chokladen.

jag har dessutom läst ett kapitel i ringaren i notre dame.

pappa undersökte mp3n som jag köpte på teneriffa, och vi kom fram till att den var totalt jävla fejk. 8 GB betalde vi för, och 1GB fick vi. Utöver det var det en massa annat klödd - den gick inte att hitta på datorn, och hela uppbyggnaden av den var knäpp. Märket går inte ens att hitta på internett. Tusen spänn rakt i sjön. Hela förmiddagen har jag och pappa sprungit omkring och pratat engelska med indisk brytning, och drivit med försäljaren som sålde mp3n till oss (eller kanske drev vi egentligen med oss själva). Yes, yes. Exactly the same. It's itunes, yes, exactly the same. Only half the prize, but it's exactly the same. Hur puckad får man vara som går på det? haha 
Så vi begav oss till elgiganten, och bestämde oss för att köpa en iPod istället. En urläcker iPod Classic, 80 GB, silver. Känns himla bra, pålitligt och säkert. Ska bara lära mig hur man gör för att lägga till filmer (någon som kan förklara för en iq-befriad och oteknisk människa?).
Vi var även inne på en jättefin inredningsbutik. En massa fina saker. Tänk om man vore rik!

image67

fank jo an gåd baj

hear the one with the moustache say "jeez, I can't find my knees!"


imorse lagade jag krabbelurer till mig och mina bröder. daniel blev väldans glad när han upptäckte detta. vi åt frukost tillsammans och kom fram till att anledningen till att stjärngossar har strutar på huvudet är att de behöver en deformationszon när de svimmar (läs på juicepaketet så kanske ni förstår).

därefter åkte familjen på en miniutflykt. vi besökte mormor och lena i minneslunden, åkte till ett tennsmideri och köpte en saltskål, och besöke även någon konstig butik med mycket glittriga saker och yxor. Mina bröder bombaderade mig med snöbollar, och jag trodde först att det var en gigantisk fågelskit som hade träffat mig.
vi åkte till landskrona för att gå på ett café, men eftersom den här fredagen var ovanligt lång så var det stängt överallt. Landskrona var dessutom mycket mindre, o-stadigare och osoligare än vad jag trott.
vi åkte istället hem och bakade en äppelkaka och åt vaniljglass.

resten av dagen har mest bestått av onödiga men trevliga tv-serier, lite ångest över ringaren i nottre dame, och ganska mycket mys.

glad påsk äväribådi

a mortal with potential of a superman



maia hirasawa sjöng denna otroligt vackra version av The Arks "The Worrying Kind" på finalen av melodifestivalen. Det var nog först då som jag insåg hur bra den låten faktiskt är.
och efter lite kik på youtube har jag kommit på att ola salo verkar vara en ganska cool snubbe.

idag har jag påskpyntat och varit i stan med mamma. Jag köpte en ny tröja och ett par nya jeans, och efteråt fikade vi på ett mysigt italienskt café.

jag funderar på att läsa bibeln. Jag känner att jag har för mycket "fördomar" angående biblen och dess innehåll. Jag skulle vilja läsa den för att kunna förstå lite mer om kristendomen. För att en gång för alla kunna skaffa mig en personlig åsikt om kristendomen som är baserad på fakta, inte bara baserad på de få saker ur bibeln som jag känner till.
men först måste jag läsa ringaren i notre dame. suck.

i bergakungens sal

mitt besök i höör var väldigt trevligt.
i stehag föll snöflingorna lugnt och stilla från himmelen, och med Damien Rices '9 crimes'  i lurarna var allting mys.
jag blev rädd för ett tåg som åkte förbi stationen jättesnabbt.
sen gick jag hem till miriam, och jag hittade faktiskt rätt. (dessutom upptäckte jag att hennes bror -som jag aldrig träffat förut- gick bakom mig. ganska skillat ändå).
miriam har ett jättemysigt hem, finfint rum, bra musik och fluffig katt. och miriam är dessutom söt som socker!
stephanie och kajsa kom också, och vi planerade vår idrottslektion. Jag tror att vi kommer ha roligt, och jag tror att björn kommer skratta åt oss och tycka att vi är knäppa i huvudet. Men han får tycka det om han vill.
Kajsa var duktig och stack iväg och tränade en masssa. Jag svek både henne och Miriam - jag är dålig.
Istället visade Miriam och Stephanie sina gamla skolkataloger. Det var roligt, för alla var så söta och små :)
jag tog tåget hem, och tågkonduktören var den gladaste och trevligaste tågkonduktör som jag tror jag har träffat någonsin. trevligt värre.
på tågstationen blev jag rädd för en man som åkte ett par trappsteg nedanför mig i rulltrapan. Jag vet dock inte varför.

i måndags laddade jag mitt rabattkort med 200 kronor. Nu är mitt rabattkort tomt. Varför ska det vara så fruktansvärt dyrt att åka buss och tåg med skånetrafiken?

jag funderar på att skita i detta.
pussel

rött eller grönt?

image66

bara för att annica är bra, och för att vi var vackrast på gröna lund.

when you say my name

min rädsla är försvunnen. det var inte lika illa som jag trodde, utan snarare lugnande på ett extremt konstigt sätt. Inte själva saken, utan orden. Kanske borde jag ändå fortsätta vara lite orolig - för helt bra tycks det ju inte vara - men i jämförelse så känns detta extremt tryggt. tack, herrn, för att du lugnade ner mig så otroligt mycket.

and now for something completely different.

i måndags kväll åkte jag hem till Christel, där även Kajsa och Miriam befann sig. Vi skulle ha ett filmmarathon med tema Disney, men även tre Johnny Depp filmer och en Heath Ledger film lades till - eftersom Johnny Depp och Heath Ledger är schnygga. Det bjöds dessutom på smaskig mat och smaskig efterrätt. Vi började med att se Casanova, för att sedan se Lejonkungen med engelskt tal. Lejonkungen är min absoluta favorit av alla Disneyfilmer - och det var kul att se den på engelska, mest bara för att Scar har så snygg röst. Därefter bestämde vi oss för att se Chocolat (stavas det så?) med Johhny Depp. Jag var trött och försökte verkligen anstränga mig för att hålla mig vaken, men till min enorma besvikelse somnade jag innan Johnny Depp ens varit med i filmen. Jag blev verkligen ledsen när jag vaknade klockan sju på morgonen och insåg att jag hade missat hela filmen - jag blundade ju bara en pytteliten stund.
Var tvungen att lämna mina änglar redan tidigt på morgonen för att bege mig till optikern. Anlände i Lund lite för tidigt för att gå direkt till optikern och lite för sent för att hinna åka hem om. Hungrig som jag var köpte jag frukost på Espresso house: varm choklad,juice och scones. Jag drack upp min varma choklad och därefter var jag proppmätt. alltså gick en massa pengar rakt åt ingenting. osis.
gick vidare till optikern, men insåg plötsligt att jag inte ens visste var optikern låg. sprang runt lite, och hittade det till slut. nu är jag ägare av ett par linser som man kan sova med, och det är ju lite läskigt. fast kanske bra. vi får väl se.

senare under dagen åkte jag till malmö med några vänner från orkestern - annica, kanelia, tvillingarna, anton och oscar. Vi spelade laserdome - och jag hette superman. jag var livrädd mest hela tiden, pågrund av mörkret och alla småkillar som gömde sig och försökte döda mig. Och jag dog mest hela tiden, och dödade extremt lite. Dock så skrek jag extremt mycket - i princip varje gång jag såg en människa. Men det var kul. Sen åkte vi hem till Annica och lagade mat - tacopaj till huvudrätt och chokladfondu till efterrätt. Vi såg en äcklig film, och jag skrek ännu mer. Dessutom såg vi början av Rent, innan alla blev för trötta och gick och la sig. Jag, Kanelia och Niklas höll oss vaknade och pratade rövarspråk och roliga historier, och lite politik, tills klockan blev mycket. Vid nio sprang vi upp och väckte de andra, bakade scones och satte oss för att avnjuta en tre timmar lång frukost.

snart ska jag till höör och planera hemligheter med tre små höörare. det ska bli kul, för jag tycker om dessa tre små höörare väldans mycket.

tack för en bra början på lovet - herrn, christel, kajsa, miriam, stephanie, annica, niklas, viktor, kanelia, anton, oscar och hippien på tåget (<3)

I will try to fix you

gårdagen spenderades med christel och vi åkte på fest hos vera i malmö. det var litet och mysigt, men bussarna gick tidigt. Vi lämnade festen för att istället njuta av McDonalds och en film hemma i lägenheten. tack christel för en fin dagkvällochmorgon.

jag har fruktat denna dagen. jag har fruktat telefonsamtalet jag tvingats göra, och jag fruktar telefonsamtalet som snart ska komma. jag vet inte riktigt vad jag ska tänka, eller ens om det är lönt att tänka. jag vet inte om jag gör för stor grej av det, eller om det är så att jag inte inser allvaret.
(bättre att hålla käft än att göra bort sig)


a big house were we both could live

image65

För ett par år sedan hittade jag mitt drömhus. I en liten by i Frankrike.
Huset var stort och rosa. Trädgården var stor och gräset grönt. I trädgården fanns stora buskar med rosa blommor, och under ett av träden stod ett vitt bord med vita stolar - perfekta att äta frukost vid.
Och huset var till salu.
osis att jag var liten, svensk och fattig.
annars så...

haven't you got poet, or something like that?

och nu är det påsklov!
och det firades med sushi tillsammans med Steph, Mim, Kaycha och Chrissy. Jag var modig och åt bläckfisk. Det var räligt och segt, men jag tycker iallafall att man får lov att skryta med det - så därför gör jag det.
Därefter lämnade Mim oss :(. Resten av oss begav oss till bion för att se Tim Burtons "Sweeney Todd". Den var blodig och slutet var jobbigt, men Johnny Depp var snygg, låtarna var fina, och Alan Rickmans röst var förbaskat snygg. Jag är lite kär i hans röst. Dessutom kom jag på att det hade varit förbaskad kul att vara sminkör eller hårstylist för någon film, och göra riktigt konstiga sminkningar och hårfrisyrer. Det är nog en liten hemlig dröm.
Efter filmen besökte vi espresso house, och sedan påbörjade vi vår vandring hem i lundanatten - sjungandes Jerusalem, Ride the chariot och Gärdebylåten.

och nu är jag trött och min rygg värker.
och jag har en känsla av att jag ska göra något viktigt imorgon - men jag kan inte komma på vad.
osis.

hej påsklov.

image63

such a beautiful message from such a common bird

en fin dag

bara för att:
fysikprovet är ur vägen (trots flertalet missar)
optikertid är bokad (kan tänkas vara bra, då jag haft dessa linserna i snart tre månader, om jag minns rätt)
rörblad är uthämtade.
150 sidor till i engelskaboken är lästa.
Nick Drake, Damien Rice, Bob Dylan och Ane Brun värmde mina öron under min lässtund.
en bok, musik, thé och regn på rutan är otroligt mysigt.
jag har stretchat min splitt (och lyckats göra en fin svart båge på min vita tapet på kuppen)
imorgon är sista dagen innan lovet.


men oron gnager i bakhuvudet.






We want freedom for our selfs, but we can give it to each other
We want peace between nations, yet we battle with our lovers
We're blinded by bilboards and trying to get ahead
Choking on ambition and the words left unsaid

all the words left unsaid

all that i am

imorse upptäckte jag en sak som fick mina ögon att tåras och händer att skaka.

resten av dagen har mest varit sömniga föreläsningar på universitetet.
och en ny mascara.
och ett telefonsamtal.

jag är inte klar i skallen och fysiken vill inte vara min kompis. så jag lämnar den ifred nu. man kan ju inte tvinga fram något.

och nu kan jag bara vänta.

let's take a long walk

image62

let's get it on

idag har varit bra för att:

Jag klarade en uppgift på kemin.
Engelskan förflöt snabbare än vanligt.
Kajsa fick mig att skratta tills jag grät på körlektionen.
Lunchen spenderades med tre fina vänner och våra fula skratt.
Vi blev bjudna på fysik- och lasershow på fysicum. och det var fint, och häftigt och bättre än en vanlig tråkig fysiklektion (även om jag hade behövt en vanlig tråkig fysiklektion).
biologin var inte lika tråkig som jag hade väntat mig, och jag tror att ola bandola har fått mig att inse att jag vill läsa anatomi och fysiologi.
Jag hittade en present till min bror.
Min bror kom hem, och det var kul att se honom släpandes på sin kontrabas. Roligast av allt var blickarna han fick ifrån annat folk.
"du hittade verkligen rytmen"


idag har varit lite mindre bra för att:

Miriam är saknad.
Jag har pluggat mindre fysik än vad jag borde ha gjort.
pengarna på mitt rabattkort tog slut, och jag fick betala bussresan kontant.
jag har fortfarande inte hittat något sätt att få tag på project runway säsong 2.


jag längtar tills på fredag. då ska det firas att vi har två underbara veckor av påsklov framför oss!


I'm out.

egentligen är det rätt så fjöntigt, men saken är den att jag vill ha säsong 2 av Project Runway. Jag vill ha den jätteycket. Trots att jag inte ens är intresserad av mode. dock vet jag inte hur jag kan få tag på den - den tycks bara säljas i USA. hum...någon som vet vart man kan ladda ner det eller så?

image61


idag har jag försökt plugga fysik, lyssnat på gammal musik och ätit pannkakor.
hejdå.

I'm so glad I'm not me!

igårkväll var jag på bio med mina föräldrar. Vi såg I'm not there, filmen om Bob Dylan. Jag förväntade mig faktiskt inte att det skulle vara bra, jag vet inte varför, men jag kände på mig att jag skulle bli besviken. Men jag hade fel. För den var bra, väldigt bra. Om än svår att förstå emellanåt. Men skådespelarna var fantastiska! Speciellt Cate Blanchette och Ben Wishaw - galet bra! Och musiken var självklart bra. Det som förvånade mig mest var att jag faktiskt gillade skådelspelarnas covers av hans låtar också. Jag brukar inte tycka om när andra försöker sjunga Bob Dylans låtar, ingen kan sjunga dem som Bob Dylan själv. Men som sagt, så blev jag djupt imponerad av skådespelarna. De lyckades göra låtarna till sina egna utan att ta bort det fina i orginalet. Jag fick till och med rysningar! Det ni!
Favoritdelen var när Dylan (Cate Blanchette) var hög tillsammans med The Beatle - klockrent.

image60

Jag borde återgå till fysikpluggandet nu. Det känns bara så hopplöst. (död åt fysik b, tack!)

hejdå.

allez les blues

image59

nostalgi.
fina stunder i fina Plan de la Tour, Frankrike sommaren 2006.
Fransmän blir galna när det är dags för Frankrike att spela i fotbolls EM eller VM eller vad det nu var. Det var utan tvekan den enda gången jag faktiskt tyckt att det var kul att se på fotboll - och ska jag vara ärlig så var det inte fotbollen som var kul, utan de galna fransmännen och fransyskorna. Bara titta på kyparens tröja. Och det faktum att pizzabagaren vägrade göra pizza, utan lämnade kunderna med färdiglagad paella som enda valet, bara för att han ville se på fotbollen säger väl en hel del.

idag var jag förresten på sminklektion på make-up store. Det var fint i början, men snart spårade det ur, och jag kände mig som en påskkärring på vägen hem.

"be prepared" från soundtracket till Lejonkungen (engelska då) går på repeat. jag älskar rösten och "we'll have food, lots of food, we repeat, endless meat".

hejdå.

en gös gillar ös och soul - oh yeah

idag har jag varit trött hela dagen. jag har mest velat vara hemma och titta på någon dålig tv-serie. men så blev det inte. istället blev det en lunchkonsert, som jag fruktat. och en danslektion med jens, som jag fruktat. men dagen har varit fin. på vägen hem blev jag sugen på att gå en promenad, och det gjorde jag. lyckades gå vilse på kuppen och promenaden blev således längre än vad jag tänkt mig. men det är väl egentligen positivt.
dessutom har jag lagat mat ikväll. samtidigt lyssnade jag på en massa fina disney-låtar, och jag försökte sjunga med. disney är fantastiskt. jag längtar efter att få ha disney-marathon-myskväll med trevligt folk.
och jag längtar efter att hitta på trevliga saker med gangstrarna på påsklovet.
och jag längtar till sommaren med bad, besök i nya städer, picknick och en massa underbart med alla underbaringar!

nu ska jag äta.
pous

you bring me closer to god (?)

ännu en onödig film i min blogg. den är nog inte så rolig egentligen, speciellt inte om man inte vet vem tim gunn är (vilket jag knappt vet själv), men...den är åtminstone roligare än att göra alla de saker som jag verkligen, verkligen borde göra.



just nu längtar jag efter påsklov och att få ha trevliga tider med gangstrar (<3), orkesterfolk, sjöbobor och annat trevligt.

Old McDonald had a farm

dagen har mest bestått av lite gehör, lite bok, tankar, balansbräda, slappande och en nypa uttråkhet (finns det ett ord som heter så? det låter lite påhittat.) Men det kan vara skönt med sådana dagar ibland.
dagens roligaste (jag skrattade så att jag tappade andan - vilket tyder på hur uttråkad jag har varit idag) är denna film:



ha en fin kväll.

arvidsjaur

hej

image58

Ikväll pratade jag lite med Kalle på msn. Det var längesen må jag säga, men mycket trevligt var det. Han är saknad i klassen. Råkade av en slump hitta den här bilden på Kalle och Olof också, jag tror att det är Kajsa som har tagit den. Det är en fin bild, en klockren bild, så därför tyckte jag att det var lika bra att visa den för omvärlden.

hejdå.

take nothing but pictures, kill nothing but time

Bilder från Teneriffa.


Dag 1


Bild 1: Stranden i Playa de las Americas
Bild 2: Sudoko är en räddare.
Bild 3: Hela resesällskapet, förutom pappa som tar bilden.
Bild 4: Kväll på stranden
Bild 5: Anton AKA Michael Jackson

Dag 2:

image44
Bild: Stranden och vågorna

Dag 3:


Bild 1: Slingrig väg mot Masca. Jävligt slingrig väg!
Bild 2: Som sagt - soduko må vara nördigt men det är bra tidsfördriv.

Dag 4:


Bild 1: Mamma och jag promenerar i Erjos Lagerskog. Jag vet inte riktigt varför jag gick med på att bära pappas tubkikare, den fastnade hela tiden i mitt hår.
Bild 2: Dimma i Erjos Lagerskog.

Dag 5:

image49
Bild: Vi försökte ta oss till toppen av vulkanen, men liftarna var stängda på grund av regnet. Men landskapet var fint, och påminde om mordor, orcher och gullom.

Dag 5:

image50
Bild: Krabba på stranden.

Dag 6:


Bild 1: Mamma och jag på en bänk vid stranden.
Bild 2: Pappa på restaurang.
Bild 3: Någon skabbig snubbe.
Bild 4: Mamma på restaurang.
Bild 5: Presentjakt.

image57
Bild: Solen gick ner, och vår semesterresa tog slut.

Det var allt jag hade att erbjuda just nu.

I (still) have(n't) found what I'm looking for

jag är överlycklig! Totalt överlycklig.
Kom nyss hem från Nova Lund med familjen.
Jag var inne på Gina Tricot mest för att fördriva tiden de sista fem minutrarna innan vi skulle åka hem.
Det var då jag hittade det som jag letat efter så himlans länge - Bob Dylan Solglasögon!!
Så fina, så fina, och billiga! Jag blev så chockad när jag hittade dem och mamma skrattade åt mig när jag försökte dölja min enorma glädje inför alla andra i butiken.
Egentligen är det väl rätt fjantigt att bli så glad över ett par plastiga solbrillor, men de är ju så jäkla fräna! haha

Jag har även shoppat en del annat. Måste ju köpa träningsgrejer för ca 6000 kronor så att jag har kvitton att lämna in, så att jag får betalt för mina aerobicspass. (det är onödigt komplicerat, men vad ska man göra åt det?)
Eftersom jag vill förbättra min balans köpte jag en balansplatta. det ska nog bli bra, kan man hoppas åtminstone.
Dessutom blev det två par träningsbyxor, en liten vattenflaska och strumpor. Jag är iallafall en bit på väg i min kvittojakt nu.

nu när jag faktiskt måste köpa, så tänkte jag försöka leta upp en tröja i stil med den på den lilla bilden (bild tagen från http://absoluthanna.blogg.se). vill dock ha en annan färg. det är svårt att hitta den perfekta.


image37

RSS 2.0